Taninform
2023. június 09., péntek Félix napja

 

Tisztelt Felhasználó!


Engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét a Taninform Iskolai Adminisztrációs és Ügyviteli Szoftver fejlesztésének eredményeként megjelenő Önt érintő változásokra, és a program használatához kapcsolódó javaslatokra.


Statisztika modul:
Ismét elérhető a KIR-STAT generálás funkció. Ha már egyszer generált kir-statot az idei tanévben, akkor az egyes táblák külön is újra elkészíthetőkké válnak, ami jelentős generálási idő csökkenést eredményezhet. Tehát abban az esetben, ha a legenerált kir-stat adatlapok valamelyikén hibát vagy hiányosságot észlel, az adatok javítását követően nem kell az összes adatlapot újragenerálni, csak azt, amelyikben az eltérést észlelte.

Általános információk:
A program számos oldalán, melyeken tanulók adatai kezelhetők, szerkesztő nézetben a tanuló neve mellett zárójelben - a könnyebb azonosíthatóság végett - megjelenik az édesanyja neve is. Ha nincs felvéve a tanulóhoz az adatbázisban anyja neve, akkor helyette a közoktatási azonosítója jelenik meg.


Foglalkoztatottak adatai modul:
A modul kezdőoldalán és a „Személyi adatok” oldalon érhető el a „Foglalkoztatottak státusza” riport, mely a kiválasztott tetszőleges dátumra listázza ki az aktív jogviszonnyal rendelkező foglalkoztatottakat.


Tanulói adatok modul:
"Tanulók beiratkozása/Beiratkozott tanulók" oldalon beállított osztályhoz a tanuló már közvetlenül hozzárendelődik.

A modul kezdőoldaláról, és a „Személyi adatok” oldalról érhető el a „Tanulók státusza” riport. A riport egy tetszőleges dátumra listázza ki az adott napon aktív státuszú tanulókat.

A „Diákigazolvány” oldalon már rögzíthető az Érvényesítő matrica sorszáma is.


Oktatásszervezés modul:
A „Munkarend generálás” oldalra felkerült két új jelölőnégyzet. Mindkettő akkor érvényesül, ha egy már meglévő munkarendet valami miatt újra kell generálnunk. Ha újrageneráláskor a „Ne módosítsa a heteket” jelölőnégyzetet bejelöljük, akkor a generálás az egyénileg beállított napokon a változtatott hetek típusát, a „Ne módosítsa a napok típusát” bejelölésével pedig az egyénileg beállított napokon a változtatott napok típusát nem állítja vissza az eredetire.
Mindkét mező abban az esetben nyújt hathatós segítséget, ha az első generáláshoz képest sok egyénileg módosított nap van a munkarendünkben, de nem szeretnénk mindegyikhez egyesével beállítani a „Munkarend generálás nélkül” rögzítő mezőt.


Napló modul:
„Értékelés” menüpont „Záradék” oldalán ugyanazon tanulónak ugyanarra a tanévre nem menthető el két azonos záradék, erre hibaüzenet is figyelmeztet mentéskor.

A modul kezdőoldalán elérhető "Foglalkoztatottak haladási naplói" riport nem képes a haladási naplók könyvelt vagy könyveletlen állapotának szűrésére, ezért a riport paraméterező oldaláról eltávolítottuk ezen szűrési lehetőséget.
A könyvelt és könyveletlen órák szűrésére és listázására a „Nyomtatványok” menüpontban található „Haladási naplók” nyomtatvány alkalmazható.

„Haladási napló” riportot átneveztük, hogy a neve alapján a funkciója is azonosítható legyen. A riport új megnevezése: „Osztályok/Csoportok haladási naplói”.

A „Foglalkozások” nevű menüpont oldalainak megjelenési sorrendje megváltozott, a jelenlegi sorrend alkalmazza a balról jobbra történő kitöltési logikát.

A "Hiányzás foglalkozásról", és a "Hiányzáslista foglalkozásról" oldalakra felkerült egy „Tanév” mező. A „Foglalkozás” lista a kiválasztott tanévben lévő foglalkozásokra szűrődik.


E-napló menüpont:
A „Hiányzások/Osztályzás” oldalon a „Hiányzások/késések törlése” gombra kattintva már közvetlenül törölhetünk felvett késés és hiányzás bejegyzéseket.


Rendszeradminisztráció modul:
A "Jogosultsági beállítások/Felhasználói fiók" oldalon már nem csak egyesével lehet törölni a szükségtelenné vált felhasználói hozzáféréseket, hanem tetszőleges számú elemet kijelölve is.

A „Kódtáblák szerkesztése” oldalon a „Nap típusa” kódtábla szerkeszthetősége korlátozva lett. Ennek oka, hogy az egyénileg felvett nap típusának nem megfelelő használata több esetben problémát okozott némely intézményeknél.


Reméljük, a változtatások eredményeképpen Ön, és munkatársai munkája hatékonyabbá, egyszerűbbé válik.

 

 

Gyors belépés
OM azonosítóval:

OM azonosító:


Vagy válassza ki intézményét


(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt., 2003-2009. Minden jog fenntartva.