Taninform
2023. június 09., péntek Félix napja

Tisztelt Felhasználó!

 
Engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét a Taninform Iskolai Adminisztrációs és Ügyviteli Szoftver fejlesztésének eredményeként megjelenő Önt érintő változásokra, és a program használatához kapcsolódó javaslatokra.

 
Intézményi alapadatok modul:
A „Munkarend generálás” oldalra felkerült két új jelölőnégyzet. Mindkettő akkor érvényesül, ha egy már meglévő munkarendet valami miatt újra kell generálnunk. Ha újrageneráláskor a „Ne módosítsa a heteket” jelölőnégyzetet bejelöljük, akkor a generálás az egyénileg beállított napokon a változtatott hetek típusát, a „Ne módosítsa a napok típusát” bejelölésével pedig az egyénileg beállított napokon a változtatott napok típusát nem állítja vissza az eredetire.
Mindkét mező abban az esetben nyújt hathatós segítséget, ha az első generáláshoz képest sok egyénileg módosított nap van a munkarendünkben, de nem szeretnénk mindegyikhez egyesével beállítani a „Munkarend generálás nélkül” rögzítő mezőt.

 
Tanulói adatok modul:
„Szülő / Gondviselő felvétele” oldalon új jelölőnégyzet a „Hivatalos levelezés címzettje”. A mező arra szolgál, hogy a „Nyomtatványok” menüben lévő „Boríték nyomtatás” oldalon ne minden szülő jelenjen meg a listában, hanem szűrhetőek legyenek a hivatalos levelek címzettjei. Így lehetőség van arra, hogy a tanulóhoz rendelt több szülő vagy gondviselő közül csak az egyik nevére nyomtassunk borítékot.
Az „Értesítés iskolaváltoztatásról” nyomtatvány paraméterező oldalára felkerült a „Csak visszaigazolás” jelölőnégyzet. Bejelölésével lehetőség van arra, hogy a teljes nyomtatvány helyett csak az „Értesítés beiratkozásról” című visszaigazoló részt nyomtassuk.
„Diákigazolvány” riport már tartalmazza a tanulók igazolványán szereplő lakcímet is.

 
Oktatásszervezés modul:
A „Tantárgyfelosztás létrehozása” oldalon egy tanévre csak egy tantárgyfelosztás vehető fel, erre hibaüzenet is figyelmeztet.
Az „Évváltás” menüpontban található „Tanulók kiléptetése az intézményből” oldalon már lehetőségünk van arra, hogy egy korábban már következő tanévre, vagy aktív tanévre felléptetett osztályból kiléptessünk tanulót az előző tanévbeli dátummal.
Pl.: Az aktív tanévünk 2008/2009. Ki szeretnénk léptetni egy tanulót 2009. augusztus 25-i dátummal, de az osztálya már fel van léptetve a következő tanévbe, azaz 2009/2010-be. Kiválasztjuk a 2009/2010-es tanévet, majd az osztályt, amiből a tanulót ki szeretnénk léptetni, ezután megadjuk a 2009.08.25-i dátumot, és ha bejelöljük a „Dátum ellenőrzések figyelmen kívül hagyása” jelölőnégyzetet, akkor a program nem ellenőrzi, hogy a kiléptetés dátuma beleesik-e a kiválasztott tanévbe, tehát a kiléptetést is engedélyezni fogja.

 
Napló modul:
A „Hiányzások” menüpontból töröltük a „Tanuló hiányzásai” oldalt, mert az E-naplóban lévő, hiányzás és késés felvételének lehetősége kiváltja ezen oldal minden funkcióját.
„Hiányzások” menüpontban az „Osztályok hiányzásainak kimutatása” oldalon az osztályok hiányzás és késés óraszámai nem tartalmazzák az osztályban lévő csoportbontásokban történt hiányzások és késések számát. Az egyes csoportok hiányzásai külön, az osztályok listája alatt látható. Erre az oldal tetején üzenet is figyelmeztet.
A „Napló” nyomtatvány haladási napló része már a szombati napokra is kitöltődik, ha van szombaton tanítás.

 
E-napló menüpont:
Hiányzások igazolásának felvitelekor (Osztályfőnök/Hiányzások igazolása) a „Hiányzás oka” lenyíló listából már választható az „Egyéb” lehetőség is.

 
Rendszeradminisztráció modul:
„Kódtáblák szerkesztése” menüpontban a „Gazdasági formák” szerkesztése módosult. A programban szereplő alapértelmezett elemek nem módosíthatóak, új elem felvételekor pedig kötelező „Gazdasági forma csoportot” választani. Ez a választható lista az októberi statisztikához (KIR-STAT) szükséges fix elemeket tartalmazza.

 
Fenntartók modul:
Fenntartói modulban a „Fenntartók/Tanköteles/Fájl feltöltése” oldalon aktualizáltuk a tanköteles tanulók importálási lehetőségét, ami azt jelenti, hogy a népesség nyilvántartó programból beimportálható az aktuális tanköteles tanulókat tartalmazó lista. A feltöltött adatok alapján, ugyanezen menüpont „Nyomtatvány” oldalán készíthetünk egy listát arról, hogy a tanköteles tanulók a fenntartó fenntartásában lévő intézmények közül melyikbe iratkoztak be, illetve mely gyermekek nem iratkoztak még be ezen intézmények közül egyikbe sem.

 
Reméljük, a változtatások eredményeképpen Ön, és munkatársai munkája hatékonyabbá, egyszerűbbé válik.
 

Gyors belépés
OM azonosítóval:

OM azonosító:


Vagy válassza ki intézményét


(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt., 2003-2009. Minden jog fenntartva.