Taninform
2023. június 09., péntek Félix napja

Tisztelt Felhasználó!

Engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét a Taninform Iskolai Adminisztrációs és Ügyviteli Szoftver fejlesztésének eredményeként megjelenő Önt érintő változásokra, és a program használatához kapcsolódó javaslatokra.

Intézményi alapadatok modul:
Az Eszközök menüpont oldalaihoz tartozó Keresés funkcióban már Gyári számra és Leltári számra történő keresés is lehetséges.

Az Eszközök menüpont Egyéb számítástechnikai eszköz oldalán az Egyéb számtech. eszköz típus lenyíló lista bővült a CD-ROM elemmel.

Az Eszközök menüpont Egyéb eszköz oldalán új mező a Tantárgy. A lenyíló lista segítségével az adott eszköz az intézményben oktatott tantárgyak bármelyikéhez hozzárendelhető. A tantárgyhoz rendelt eszközökre az oldalhoz tartozó Keresés funkcióban is szűrhetünk.

Dolgozók adatai modul:
A Foglalkoztatottak alapadatai menüpont Személyi adatok oldalán az exportban kijelölhető Lakcím mező tartalmi sorrendje módosult, a kinyerhető excel táblázatban a következőképpen jelenik meg a lakcím: irányítószám, település, közterület megnevezése, közterület jellege, házszám, emelet, ajtó.

A Foglalkoztatottak szakmai képzettsége menüpont Továbbképzés oldalán a Szerezhető végzettség lenyíló lista bővítve lett a "Tanúsítvány" elemmel.

Munkaügy modul:
Az Elfoglaltságok menüpontban található Szabadság kimutatás oldalhoz tartozó Keresés funkcióban az eddigi Tanévszűrési lehetőség Naptári évre módosult.

A modul kezdőoldalán elérhető új riport a Foglalkoztatottak szakfeladatok szerint. A riport szakfeladatonként csoportosítja a munkakörükön keresztül hozzárendelt foglalkoztatottakat.

Tanulói adatok modul:
A Tanulói alapadatok menüpont Személyi adatok oldalán az exportban kijelölhető Lakcím mező tartalmi sorrendje módosult, a kinyerhető excel táblázatban a következőképpen jelenik meg a lakcím: irányítószám, település, közterület megnevezése, közterület jellege, házszám, emelet, ajtó.

Napló modul:
A nyomtatványok menüpontban elérhető Napló nyomtatványon a tanulók záradékai alapértelmezésben a tanulók értékelését tartalmazó oldal alján jelennek meg. Abban az esetben, ha a nyomtatvány készítésekor a paraméterező oldalon a Jegyzetek nyomtatása jelölőnégyzet bepipálásra kerül, a tanulók záradékai már nem itt, hanem a nyomtatvány végén található Jegyzetek oldalakon szerepelnek.

E-napló menüpont:
Hiányzások/Osztályzás oldalon már lehetőség van az általános iskola alsós évfolyamain is a szöveges értékelés felvitelére. A felületen az oktatási misztérium által kiadott mondatbankok találhatóak meg. A program az egyes tantárgyakhoz csak a tantárgyhoz tartozó mondatbankot jeleníti meg.
A Jegy felvitele vagy a Csoportos osztályzás gombra kattintva a felugró ablakban a Szöveges értékelés beviteli mező melletti lenyíló listagombra nyomva felugrik a tantárgyhoz tartozó mondatbank. A lista tartalmazza a tantárgy félévi és évvégi szöveges értékelési lehetőségeit, így akár évközi értékelésnél is választhatunk ezek közül. Az értékelő mondatok közül a mondatok előtti ’+’ jelre kattintva tetszőleges számú választható. A kiválasztott értékelés az ablak felső részében lévő szövegdobozba kerül, ahol tetszőlegesen szerkeszthető. Az ablak alján lévő Bezár gombra kattintva a kiválasztott szöveges értékelések bemásolódnak a Szöveges értékelés mezőbe, ami szintén szabadon szerkeszthető ezután is.
A Csoportos cikluszárás gombra kattintva, majd a felugró ablakban a Szöveges értékelés beviteli mező melletti lenyíló listagombra klikkelve felugrik a tantárgyhoz tartozó mondatbank. A mondatbank attól függően tartalmaz félévi vagy évvégi értékelési lehetőségeket, hogy az Értékelés típusánál Félévi vagy Évvégi lett kiválasztva.

Reméljük, a változtatások eredményeképpen Ön, és munkatársai munkája hatékonyabbá, egyszerűbbé válik.

 

Gyors belépés
OM azonosítóval:

OM azonosító:


Vagy válassza ki intézményét


(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt., 2003-2009. Minden jog fenntartva.