Taninform
2023. június 09., péntek Félix napja

Tisztelt Felhasználó!

Engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét a Taninform Iskolai Adminisztrációs és Ügyviteli Szoftver fejlesztésének eredményeként megjelenő Önt érintő változásokra, és a program használatához kapcsolódó javaslatokra.

Általános információk:

Több kedves felhasználónk jelezte, hogy a jelenleg használatban lévő 30 perces biztonsági időkorlát kevésnek bizonyul. A biztonsági időkorlát fontos védelmi intézkedés, mely 30 perces tétlenség után automatikusan kilépteti a felhasználót a Taninform bejelentkezési oldalára. Kompromisszumos megoldásként az intézmények teljes jogú admin felhasználója számára lehetővé tettük, hogy a biztonsági időkorlát alapértelmezett 30 percét, 15-60 perces időintervallumon belül, tetszőlegesen módosítsa. A módosítást a Beállítások menüpontban végezhetik el. A beállított időkorlát az intézmény minden felhasználója számára egységes. Felhívjuk kedves felhasználóink figyelmét, hogy a megnövelt biztonsági időkorlát fokozottabb biztonsági kockázatot jelent, a 60 percre magára hagyott Taninform rendszerhez illetéktelen személyek is nagyobb eséllyel hozzáférhetnek.

 

Intézményi alapadatok modul:

Az Eszközök menüpont oldalainak tartalma (kivéve az Eszköz bérlése oldalt) bővült két új adatfelviteli lehetőséggel. A Kis értékű eszköz, Nagy értékű eszköz jelölőnégyzetek segítségével megadható, hogy az adott eszköz kis értékűnek, vagy nagy értékűnek számít. A modul Kezdőoldaláról elérhető "Általános eszköz lista (számítástechnika)" riport paraméterező oldalán már Feladatellátási helyre is szűrhetünk.

 

Munkaügy modul:

A Nyomtatványok menüpontban található Munkáltatói igazolás nyomtatványt lecseréltük egy formai és tartalmi szempontból is megfelelőbb nyomtatvány sablonra.

 

Tanulói adatok modul:

Az Oktatás menüpontban lévő Magántanuló oldalon berögzített magántanulóknak a program automatikusan felvesz a magántanulás kezdete dátumtól tantárgyi felmentéseket. Azokból a tantárgyakból rögzít a program automatikusan felmentést, amit a tanuló a magántanulás kezdete napján tanul.

 

Oktatásszervezés modul:

2010. március 3-án megjelenő hírlevelünkben tájékoztattuk kedves Felhasználóinkat, hogy az Évváltás menüpont Automatikus léptetés oldalára felkerült egy kötelezően kitöltendő Tanév mező, mely a beállított érték alapján megszűri az oldalon betöltődő osztály és csoport listát. Sajnos a tapasztalatok alapján hamar kiderült, hogy ez a Tanév szűrő technikailag nem összeegyeztethető az oldal működésével. Ezen felismerést követően ismét módosításokat végeztünk, melynek eredményeként az oldalról lekerült a Tanév választó mező, és helyette egy Feladatellátási hely és egy Csoport típusa mezők kaptak helyet. A szűrők használatával az oldal működésének sebessége jelentős javulást eredményezett. Az Évváltás menüpontban található Tanulók kiléptetése az intézményből elnevezésű oldalon a Kilépés oka listát bővítettük a Kizárás elemmel.

 

Napló modul:

Az Értékelés menüpont Záradékok oldalán a 6-os sorszámú záradékot („Tanulmányait a szülő kérésére (szakértői vélemény alapján) magántanulóként folytatja.") két részre bontottuk: 6/A záradék: a „Tanulmányait a szülő kérésére magántanulóként folytatja.” 6/B záradék: a „Tanulmányait szakértői vélemény alapján magántanulóként folytatja.” Mindkét záradék megtalálható a Záradékok oldalon a Záradékok sorszáma lenyíló listában. Amennyiben az E-napló Haladási napló oldalán valamely órához be van jelölve, hogy "IKT-t használ", vagy "Kompetencia alapú óra", akkor ez már a „Foglalkoztatottak haladási naplói” riportban is megjelenik.

 

Statisztika modul:

A Tanulói létszámok menüpontban található Tanulói létszámok - Első táblázat és Tanulói létszámok - Második táblázat oldalakon új elem a „Saját és szülői kérés alapján magántanulók is” jelölőnégyzet. Alapértelmezetten üres a jelölőnégyzet, ebben az esetben a tanulói létszámok nem tartalmazzák a saját, vagy szülői kérés alapján magántanulókat, de minden egyéb magántanulót igen. A jelölőnégyzet bepipálásával a tanulói létszámok már tartalmaznak minden magántanulót.

 

Tanulók modul:

A Tanuló jegyei oldalon egy jegy adataira kattintva megtekinthető, pl. dolgozat esetében, hogy az osztály vagy csoport tanulói közül hányan kaptak a bejelentkezett tanulónál jobb vagy rosszabb osztályzatot, és hányan azonosat. Az összehasonlítás nem csak dolgozat esetében, hanem a számonkérés egyéb típusainál is működik, ha azokat a tanulók ugyanazon az órán kapták. (Pl: írásbeli felelet, feladatlap kitöltés, felelet, stb.) Tanulók jegyei oldalon a súlyozott jegyek a súlyozásuktól függően eltérő színekkel jelennek meg.

 

Szülők modul:

A Jegyek megtekintése oldalon egy jegy adataira kattintva megtekinthető, pl. dolgozat esetében, hogy az osztály vagy csoport tanulói közül hányan kaptak a szülő gyermekénél jobb vagy rosszabb osztályzatot, és hányan azonosat. Az összehasonlítás nem csak dolgozat esetében, hanem a számonkérés egyéb típusainál is működik, ha azokat a tanulók ugyanazon az órán kapták. (Pl: írásbeli felelet, feladatlap kitöltés, felelet, stb.)

Reméljük, a változtatások eredményeképpen Ön, és munkatársai munkája hatékonyabbá, egyszerűbbé válik.

 
 

Gyors belépés
OM azonosítóval:

OM azonosító:


Vagy válassza ki intézményét


(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt., 2003-2009. Minden jog fenntartva.