Taninform
2021. május 15., szombat Zsófia, Szonja napja


 
 
 

Több olyan tanulónk is van, aki leérettségizett, de most visszajött szakmát tanulni az intézményünkbe. Amikor fel akarom venni új elemként a Tanuló alapadatoknál, nem engedi, mert az írja hibaüzenetként, hogy van már ilyen tanulóm. Hogyan tudom az ilyen tanulókat felvenni a rendszerbe?
Válasz: A tanuló státuszát vissza kell állítani aktívra (Rendszeradminisztráció/Tanulók státusza, és a tanulók egyéb adatainál fel kell venni a bizonyítványt, az oklevél fülnél pedig a végzettségét. Ezután be kell iratni őket (Tanulók beiratkozása), végül be kell tenni abba a szakmai képzést adó osztályba, ahová járni fog az adott tanuló.
 
Intézménynevünk megváltozott, de a programon belül nem tudom megváltoztatni? Mi a teendőm?
Válasz: El kell juttatnia az Ügyfélszolgálat faxszámára (52/541-474) azt az alapító okirati másolatot, amelyben az intézménynév változása nyomon követhető, a változtatást a fejlesztő csapat fogja végrehajtani.
 
Hogyan tudom a tantárgyfelosztásban a csoportbontást megcsinálni?
Válasz: Ha a tantárgyat behúzta az osztályhoz, akkor az egér jobb gombjára kattintva, bontásnál meg tudja adni, hogy melyik csoporté az óra.
 
Azt írja ki a rendszer, hogy egy tantervhez egy óratervet lehet felvenni, nem lesz a Tantárgyfelosztásnál ebből probléma?
Válasz: Így van, egy tantervhez csak egy óratervet lehet felvinni a programba, de ebbe az összes évfolyam összes tantárgyát fel lehet venni. Ezután hozzá kell rendelni az osztályhoz, és a tantárgyfelosztásban azok a tantárgyak jelennek meg, amelyek az osztálynak kellenek.
 
A Tanárok kéthavi órakerete fülnél nem jelenik meg pedagógus! Mit kell tennem, hogy tudjam használni ezt a funkciót?
Válasz: Csak az a foglalkoztatott jelenik meg, akinek van pedagógus jogviszonya. Kéthavi órakeretet pedig csak akkor tudja elkészíteni, ha kitöltötte a haladási naplót.
 
Az Étkeztetési modul használatakor tudok számlát nyomtatni?
Válasz: Számlát nem tud, csak bizonylatot készíteni a Taninform program segítségével. Ezt az Étkeztetés/Pénzügyek/Utalások listája fülön a listában szereplő elemek melletti Bizonylat feliratra kattintva tud készíteni.
 
Kollégiumi csoportot hol tudok felvenni?
Válasz: A Kollégium/Alapadatok/Kollégiumi csoport fülön van lehetősége felvinni a kollégiumi csoportokat, majd a Kollégium/Alapadatok/Beiratkozás fülön a tanulókat csoporthoz is tudja rendelni.
 
 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13

 

Gyors belépés
OM azonosítóval:

OM azonosító:


Vagy válassza ki intézményét


(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt., 2003-2010. Minden jog fenntartva.