Taninform
2021. május 15., szombat Zsófia, Szonja napja


 
 
 

Osztályfőnök váltás volt év közben. Hogyan tudom az új osztályfőnököt az osztályhoz rendelni?
Válasz: A régi kollégánál az Oktatásszervezés/Osztály/Osztályfőnök felvitelénél be kell írni a meddig dátumot. Ezután az Oktatásszervezés/Osztály/Osztályfőnök felvételénél új elemként vegye fel az új osztályfőnököt és rendelje azt az osztályhoz (az osztályfőnök kiválasztásához az adott foglalkoztatottnak ki kell tölteni a jogviszony és munkakör adatait).
 
Az Oktatásszervezés/Hozzárendelések menüben a Tanuló osztályhoz rendelés fülben nem találom az osztályt, pedig minden adatát felvittem. Miért?
Válasz: Valószínűleg az osztály létrehozásánál a Vége dátum is ki lett töltve, és ez korábbi dátum, mint az osztály létrejöttének dátuma, amennyiben ezt törli, megjelenik a listában a kérdéses osztály.
 
Hogyan tudok külső gyakorlati helyeket felvenni?
Válasz: Az Intézményi alapadatok/Intézményi adatok/Szervezet/Fenntartónál fel kell venni az összes külső gyakorlati helyet, majd a Feladatellátási helyek/Külső gyakorlati helyek fülön ki kell választani ezeket.
 
Hogyan tudok a tanároknak jogosultságokat beállítani?
Válasz: A Rendszeradminisztráció/Jogosultsági beállítások/Felhasználói fiók fülön meg tudja adni, hogy melyik kollégának milyen jogszerepe (admin: teljes, admin: kivéve bér, stb.) legyen, azaz mihez legyen jogosultsága, milyen adatokat láthasson és módosíthasson. Egy foglalkoztatottnak csak egyféle jogszerepet lehet/szabad megadni.
 
Van néhány olyan tanulónk, akik nem a következő osztályba lépnek, hanem egy másikba (megbuknak, stb.). Mit kell ilyenkor csinálnom, hogy a megfelelő osztályba tudjam őket besorolni?
Válasz: Ki kell léptetni az osztályból és az Oktatásszervezés/Hozzárendeléseknél a Tanuló osztályba rendelésénél kell egyenként a megfelelő osztályhoz rendelni ezeket a tanulókat.
 
Már nyugdíjas a foglalkoztatott, aki óraadó, őket hogyan kell jelölni a rendszerben?
Válasz: A jogviszonynál lehet jelezni, hogy a csak óraadó az adott foglalkoztatott.
 
 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13

 

Gyors belépés
OM azonosítóval:

OM azonosító:


Vagy válassza ki intézményét


(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt., 2003-2010. Minden jog fenntartva.