Taninform
2021. május 15., szombat Zsófia, Szonja napja


 
 
 

Hogy tudom megnézni az osztály névsorát?
Válasz:
  1. Az Oktatásszervezés/Hozzárendelések/Tanulók osztályhoz rendelése fülnél az osztály kiválasztása után láthatja a névsort a Tanulók az osztályban panelben.
  2. Tanulói adatok/Tanulói alapadatok/Riport ikonra kattintva lehet olyan riportot választani (tanulók osztályok szerint), amiben egy osztály listáját láthatja. Ebben a tanuló neve, Anyja neve és Születési helye szerepel.
  3. Tanulói adatok/Tanulói alapadatok/Keresés ikonra kattintva, majd a kérdéses osztály betűjelét beírva láthatja a kívánt listát.
  4. Tanulói adatok/Tanulói alapadatok/Keresés ikonra kattintva, ha az osztályhoz beírja, amelyikre kíváncsi akkor arról az osztályról fog látni egy listát. Ezt *.xls formátumban ki is tudja nyomtatni, amiben a tanulók összes felvitt adatai szerepelnek.
 
A Foglalkoztatottak adatainál a Munkakörön belül a jogviszony címszó alatt nem tudok kiválasztani semmit. Miért nem?
Válasz: A Munkaügy/Foglalkoztatottak munkaköri adatai/Jogviszony fülnél nincsen kitöltve az álláshely. (Ha itt nem tudja azt kiválasztani, akkor az azt jelenti, hogy nincs álláshely felvéve, illetve az nincsen intézményhez, tanévhez rendelve. Vegyen fel az Intézményi adatoknál álláshelyeket, és rendelje azt intézményhez, illetve tanévhez.) 
 
Sűrűn kidobál a rendszer, mit tegyek?
Válasz: A Taninform program az év 365 napján, napi 24 órában működik. A sűrű kidobálásnak oka lehet az internet-kapcsolat ingadozása, gyengesége, valamint a számítógépen található különböző programok, vírusirtók, tűzfalak is. Javasoljuk a cookiek (sütik) és az ideiglenes file-ok törlését, illetve próbálja meg a programot Mozilla Firefox nevű böngészőn is futtatni.
 
Az oktatásszervezés modulban a tantárgyaknál új elem felvitelénél, a tantárgylista gombra kattintva nem jelennek meg bizonyos tantárgyak nevei, miért?
Válasz: Vannak olyan tantárgyak, amelyeket nem minden intézményben oktatnak, így ezeket a program automatikusan nem ajánlja fel.  A hiányzó tantárgyakat vagy a Rendszeradminisztráció/Kódtáblák szerkesztése/Oktatott tantárgyak kiválasztása fülre kattintva veheti fel, vagy pedig, amennyiben itt nem találja meg, akkor a Rendszeradminisztráció/Kódtáblák szerkesztése fülre kattintva válassza ki a Tantárgyakat, majd a szerkesztésre kattintva új elemként már fel tudja venni ezt a tantárgyat.
 
 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13

 

Gyors belépés
OM azonosítóval:

OM azonosító:


Vagy válassza ki intézményét


(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt., 2003-2010. Minden jog fenntartva.