Taninform
2021. május 15., szombat Zsófia, Szonja napja


 
 
 

A 2006/2007-es tanévben vagyok, mégsem jelennek meg nekem az osztályok, amiket felléptettem az előző tanévből. Mi lehet a hiba oka?
Válasz: A hiba oka lehet az, hogy a keresés ikonnál az osztályok le vannak szűrve az előző tanévre. Ha a szűrési feltételt a 2006/2007-es tanévre állítjuk, akkor az osztályok meg fognak jelenni. A fenti hiba jelentkezik akkor is, ha az adott tanévre nincs munkarend generálva (nem elég az előző évi munkarendet átnevezni erre a tanévre, hanem újat kell generálni), vagy nem megfelelően végezték el az évváltásnál az osztályok léptetését.
 
Technikai dolgozókat fel kell venni a rendszerbe?
Válasz: Természetesen felveheti a technikai dolgozókat is, ha szeretné, hogy az ő adataik is fent legyenek a rendszerben. Vegyen fel az intézményi adatoknál álláshelyhez nem pedagógust, és a technikai dolgozókhoz rendelje a nem pedagógus álláshelyet.
 
Mit kell tennem azokkal a kollégákkal, akik nyugdíjasok lettek és ezért munkaviszonyuk megszűnt?
Válasz: Az ilyen foglalkoztatottaknak meg kell szüntetni a jogviszonyát Munkaügy/Foglalkoztatottak munkaköri adatok fülnél, majd a Foglalkoztatottak/Személyi adatok listában a státuszát inaktívvá kell tenni és a kilépés okánál kell megadni azt, hogy nyugdíjba ment.
 
A végzett tanulókat hogy tudom kivenni a szoftverből?
Válasz: Az Oktatásszervezés/Évváltás/Tanulók kiléptetése fül segítségével tudja ezt megtenni (A tanulóknak osztályba sorolva kell lennie).
 
Hogyan lehet az iskolába újonnan jelentkező tanulókat a programba felvinni?
Válasz: Az újonnan jelentkező tanulók esetén a Tanulók adatai/Jelentkező tanulók résznél a jelentkező adatait, valamint a jelentkező beiratkozása füleket kell kitölteni.
 
Több olyan illetménypótlék van, ami nincs benne a megfelelő helyen a legördülő menüben. Hol tudom ezeket a programban kiválasztani?
Válasz: A Rendszeradminisztráció / Kódtábla szerkesztése menüben tud olyan illetménypótlékot, pótlékokat felvinni, ami nem jelenik meg a legördülő listában. A mentés után már választható lesz a listából. Módosítani is tudja a meglévő pótlékok értékét is, úgy, hogy a pótlék megnevezésére kattintva a pótlék adatainál átírja az összeget, ekkor megjelenik a listában a módosított adatokkal a pótlék.
 
Tanulói jogviszony kezdetét hol lehet beírni?
Válasz: Tanulók adatai/Tanulók beiratkozása/Beiratkozott tanulók résznél az adott tanuló nevére kattintva és a Dátum mezőt kitöltve lehet a jogviszony kezdetét megadni.
 
 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13

 

Gyors belépés
OM azonosítóval:

OM azonosító:


Vagy válassza ki intézményét


(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt., 2003-2010. Minden jog fenntartva.