Taninform
2021. május 15., szombat Zsófia, Szonja napja


 
 
 

Hogyan lehet új osztályokat létrehozni?
Válasz: Oktatásszervezés/Osztály, új elem gombra kattintva meg kell adni az új osztály paramétereit.
 
Órarendet szeretnék készíteni, igaz csak próbaszerűen, de nem nyílik meg a táblázat, helyette a bal felső sarokban egy kis x-es ikon jelenik meg. Ha a múlt tanévre kérdezem le, akkor viszont megjelenik az üres táblázat.
Válasz: A piros x általában akkor jelenik meg, ha nincs elkészítve a tantárgyfelosztás vagy a java programot frissíteni kell (letölthető a www.java.com oldalról).
 
Lakcím adatokban (foglalkoztatotti és tanulói adatoknál egyaránt) a település nevet nem menti el a program, az import során sem került be. Hogyan tudom ezeket beírni a programba?
Válasz: A menteni kívánt településnév nem szerepel a KSH mindenkori legfrissebb településlistájában, ezért a program nem menti el. A Taninform programon az alapadatoknál a Vagy listában nem szereplő / Külföldi településnév mezőbe tudja elmenteni az ilyen helységneveket.
Ha a lakcímében van ilyen településnév, akkor azt a Más település névhez tudja beírni.
 
Hogyan tudok egy tanulót áttenni egyik osztályból a másikba?
Válasz: Ha a tanulót rossz osztályba tette, akkor az Oktatásszervezés/Hozzárendelések/Tanuló osztályhoz rendelése fülön az Osztály kiválasztása után megjelenik a Tanulók az osztályban című panel. Ebben a panelban a tanulót kijelölve és az Elvesz nyílra kattintva az adott tanulót a Felvehető tanulók panelbe fogja a szoftver megjelenni és kilépési dátummal el kell menteni. Ezután ki kell választani  a másik osztályt, és a felvehető tanulók listájában kijelölni az adott tanulót, majd a Hozzáad nyílra kattintva átkerül a Tanulók az osztályban panelbe. Végül a belépés dátumát megadva el kell menteni.
 
Hogyan tudok inaktív tanulót keresni?
Válasz: A felső menüben ki kell választani a Keresés opciót, majd a szűrésnél ki kell venni a pipát az aktív tanuló elöl, és a keresendő nevet (vagy névtöredéket és a * karaktert, pl. Ki*) beírva kereshető az inaktív tanuló.
 
Hogyan lehetne az osztálynál a létszámon változtatni, mert többen lesznek a korábban tervezettnél?
Válasz: Az Oktatásszervezés/Osztály menüben az adott osztályt meg kell nyitni (rákattintunk a nevére), majd a megjelenő lapon át kell írni a tervezett létszámot, és el kell menteni a Mentés gombra kattintással.
 
 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13

 

Gyors belépés
OM azonosítóval:

OM azonosító:


Vagy válassza ki intézményét


(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt., 2003-2010. Minden jog fenntartva.