Taninform
2021. május 15., szombat Zsófia, Szonja napja


 
 
 

Hogyan kell osztályból kivenni a tanulót?
Válasz: Ha a tanuló az intézményből ment el, akkor az Oktatásszervezés/Évváltás/Tanulók kiléptetése az intézményből fülön a Kiléptetés tanéve, a Csoport (csoportok és osztályok) és a Kilépés dátumának kitöltése után a Tanulók megjelenítés ikonra kattintva megjelenik a tanulók listája. A név előtt található fehér négyzetbe a  pipa betétele után a csoportos kiléptetésre kattintva a tanulót kiveszi a rendszer és inaktívvá teszi.
Ha a tanulót rossz osztályba tette, akkor az Oktatásszervezés/Hozzárendelések/Tanuló osztályhoz rendelése fülön az Osztály kiválasztása után megjelenik a Tanulók az osztályban című panel. Ebben a panelban a tanulót kijelölve és az Elvesz nyílra kattintva az adott tanulót a Felvehető tanulók panelbe fogja a szoftver megjeleníteni, és kilépési dátummal el kell menteni.
 
Egy tanuló eltávozott az intézményből. A tanuló kiléptetését hogyan kell elvégezni?
Válasz: Előfeltétel, hogy a tanuló osztályhoz (vagy csoporthoz) legyen rendelve és legyen az aktuális tanévnek munkarendje. Ha a tanuló az intézményből ment el, akkor az Oktatásszervezés/Évváltás/Tanulók kiléptetése az intézményből fülön a Kiléptetés tanéve, a Csoport (csoportok és osztályok) és a Kilépés dátumának kitöltése után a Tanulók megjelenítés ikonra kattintva megjelenik a tanulók listája. A név előtt található fehér négyzetbe a  pipa betétele után a csoportos kiléptetésre kattintva a tanulót kiveszi a rendszer és inaktívvá teszi.
 
Hogyan kell a munkarendet felvenni?
Válasz: Az Intézményi alapadatok/Intézmény időbeosztása/Csengetési rend fülön létre kell hozni egy csengetési rendet (megnevezés: pl.: Általános, Rövidített stb.). Ezután az Intézményi alapadatok/Intézmény időbeosztása/Munkarend felvétele fül Új elem gombjára kattintva a sorok kitöltése (megnevezés: pl.: munkarend 2006/2007), majd a Munkarend generálása fülre kattintva ki kell választani a munkarend nevét a listából, a Max. hét kiválasztásánál be kell beírni, hogy hány hét szerint tanítanak. Az első héthez pedig akkor kell bármit is beírni, ha nem A héttel kezdték a tanévet. A Max. Ciklus kiválasztásánál az iskoláknak a II. ciklust kell választani (mert két félév van egy tanévben) az óvodáknak az I. ciklust. Ha a II. ciklust választja akkor egy új sor jelenik meg, ide az I. félév végének dátumát kell beírni. Ezután a Fix napokra kell kattintani, majd a Fix napok+generált napokra, ezután a Mentés gombbal el kell menteni az adatokat. A munkarendet ezután feladatellátási helyhez kell rendelni (Intézményi alapadatok/Feladatellátási-helyek/ Munkarend hozzárendelése).
 
A Taniform programnál, hogyan léptethető az osztály az előző tanévről a mostanira?
Válasz: Oktatásszervezés/Évváltás/Csoport léptetése fülön a listából ki kell választani a csoportot/osztályt (rákattintva az osztály megnevezésére). Itt a megnevezést, a tanévet, az évfolyamot mindenképpen meg kell változtatni, a többi adatot pedig csak akkor, ha változott a korábban megadottakhoz képest.
 
 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13

 

Gyors belépés
OM azonosítóval:

OM azonosító:


Vagy válassza ki intézményét


(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt., 2003-2010. Minden jog fenntartva.