Taninform
2021. május 15., szombat Zsófia, Szonja napja


 
 
 

Hogyan tudok blokkolt felhasználót nem blokkolttá tenni?
Válasz: A blokkolt felhasználók belépésének visszaállítását csak admin:teljes jogszereppel rendelkező felhasználó tudja visszaállítani. Ekkor bármely modulra kattintva megjelenik egy hibaüzenet, melybe belépve ki kell venni a pipát a Blokkolt felhasználó mellől.
 
A munkaköri adatokat visszük fel a szoftverbe. Van olyan pedagógusunk, aki munkaközösség-vezető és osztályfőnök is egyben. Egy álláshelye van tanárként, hogyan tudjuk hozzárendelni a többi munkakört is?
Válasz: Egy álláshelyen kell szerepeltetni az adott foglalkoztatottat, és a Munkaügy/Foglalkoztatottak munkaköri adatai/Munkakör fülön tört arányban kell megbontani a Munkakör státusz foglalását (a Munkaügy/Foglalkoztatottak munkaköri adatai/Órakedvezmény fülön pedig az órakedvezményeket is be tudja állítani).
 
Intézményünknek két feladatellátási helye van. Különböző a csengetési rendjük, ezért külön generálni kell munkarendet is mindkettőnek külön-külön? Az egyik feladatellátési helyen ráadásul csak heti 2 nap van tanítás. Hogyan vegyem fel a munkarendet ilyen esetben?
Válasz: Igen, külön ki kell generálni mindkét feladatellátási helyhez a munkarendet. Amelyik feladatellátási helynél csak két nap tanítanak egy héten, annak a munkarendjét is teljesen ki kell generáli, majd a Munkarend kitöltése fülön át kell állítani nem tanítás napra azokat a napokat, amikor ott nincs tanítás.
 
Amennyiben a tantárgyfelosztásban nem látom a pedagógusokat, illetve a tantárgyakat, mit csinálhatok rosszul?
Válasz: Valószínűleg nincs a tanároknak a jogviszonya és a munkaköre pontosan kitöltve. (Munkaügy/Foglalkoztatottak munkaköri adatai 2. és 3. fül), illetve nincs felvéve olyan álláshely, amit a Jogviszonyok fülön tudnánk választani (álláshelyeket az Intézmény alapadatai/Intézmény adatai/Álláshelyek fülön tudja felvenni - célszerű pedagógus és nem pedagógus álláshelyet a megfelelő számban felvenni -, és az Álláshely tanévhez rendelése fülön tudja ezeket az aktuális tanévhez rendelni.). A problémát az is okozhatja, hogy a pedagógusnak nincsen hozzárendelt szakképesítése (Foglalkoztatottak adatai/Foglalkoztatottak szakmai képzettsége/Szakképesítés). Lehetséges probléma továbbá az is, hogy nincs óraterv felvéve (Oktatásszervezés/Óraterv/Óraterv felvétele, Órarend kitöltése, Óraterv osztályhoz rendelése)
 
Az egyik foglalkoztatottunk tartósan távol van, fizetés nélkül, hol lehet ezt a programban jelölni?
Válasz: A Munkaügy/Elfoglaltságok/Tartós távollét fülön tudja az ilyen foglalkoztatottak adatait felvinni a szoftverbe.
 
 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13

 

Gyors belépés
OM azonosítóval:

OM azonosító:


Vagy válassza ki intézményét


(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt., 2003-2010. Minden jog fenntartva.