Taninform
2021. május 15., szombat Zsófia, Szonja napja


 
 
 

Intézményünk művészetoktatási intézmény is egyben. Művészeti csoportba is szeretném besorolni a diákokat, de már a rendszerünkben szerepelnek, egy másik csoportba (osztályba) sorolva. Hogyan tudom azt megoldani, hogy egy-egy diák az alap osztályában is szerepeljen (esetleg abban is már csoportba sorolva), továbbá a művészeti csoportjába is besorolható legyen?
Válasz: Az Oktatásszervezés/Osztály/Művészetoktatási tanszak fülön tudja ezt a hozzárendelést megtenni.
 
Továbbképzés felvételénél nincs olyan szervezet a programban, ahol elvégeztem a továbbképzést. Van arra lehetőség, hogy valahogy ezt is fel tudjam vinni a programba?
Válasz: Az Intézményi alapadatok/Intézmény adatai/Szervezet/Fenntartó fülön belül bármilyen szervezetet, továbbképzőhelyet, tanfolyamot tartó egyéb szervezetet fel tud vinni a programba, amik alapértelmezettként nem szerepelnek benne.
 
Az Étkeztetési modulban az étkezés rendelésénél van olyan tanulónk, aki néha dupla ebédet rendel, de ezt a nem kezeli a program. Meg tudom ezt valahogy oldani?
Válasz: A program alkalmas az ilyen diákok étkeztetésének kezelésére is, a következő módon. Fel kell venni dupla ebédet az étkezés típusánál, és ezt hozzá kell rendelni az adott naphoz. Ezután már választható a diákhoz ez az étkezési típus is.
 
A túlórát hol tudom jelezni a tantárgyfelosztásban?
Válasz: Tantárgyfelosztásban úgy lehet felvenni túlórát, hogy a pedagógusnak kiosztott és túlórának "választott" órára jobb egérgombbal kell kattintani, majd ki kell választani, hogy a megadott óraszámból mennyi számítson túlórának. Az így felvett túlórák száma a táblázat utolsó soraiban, az összegző sorokban megjelenik.
 
Az Évváltás elvégzése után eltűntek az osztály menüből a tavalyi osztályaink. A nevük ugyanaz, de 2006/2007-es tanévben nem látom őket. Miért nem?
Válasz: Az Évváltás nem megfelelően lett elvégezve (az Évváltás menü használatáról részletes leírást talál a www.taninform.hu oldal Letöltések menüjében). A hibát valószínűleg az okozza, hogy a csoportokat nem léptette (Oktatásszervezés/Évváltás/Csoportok léptetése), hanem csak átírta a tanévet. Vissza kell váltania a tavalyi (előző) tanévre, ezután ki kell léptetnie a végzősöket, és mindenkit, aki tavaly elment az iskolából. Ha ezekkel végzett, akkor tudja az Évváltás/Csoport léptetése fülön léptetni az osztályokat (ne az Oktatásszervezés/Osztály menüben írja át az osztály sorszámát a következőre).
 
 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13

 

Gyors belépés
OM azonosítóval:

OM azonosító:


Vagy válassza ki intézményét


(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt., 2003-2010. Minden jog fenntartva.