Taninform
2021. május 14., péntek Bonifác napja


 
 
 
 
Gyakran ismételt kérdések - Válaszok
 
Tanévváltást nem tudom végrehajtani, mi lehet a probléma?
Válasz: A meglévő osztályokat az Oktatásszervezés/Évváltás/Csoportok léptetése fülön léptesse fel eggyel fentebbi osztályba, azután az Oktatásszervezés/Évváltás/Év állapota fülnél az aktív tanévet előzőre kell változtatni (ekkor a program automatikusan létrehozza a következő tanévet).
 
Új tanulókat hogyan vigyem be a rendszerbe?
Válasz: Tanulói adatok/Tanulók jelentkezése/Jelentkező tanuló fülön az Új elem gombra kattintva vegye fel az új tanulót, majd a Tanulói adatok/Tanulók jelentkezése/Jelentkező tanuló beiratkozása fülön az Új beiratkozásra kattintva be is tudja íratni az iskolába. Másik lehetőség, hogy a Tanulói adatok/Tanulói alapadatok/Személyi adatok fülön az Új elem gombra kattintva felveszi a tanulót, majd a Tanulói adatok/Tanulók beiratkozása/Beiratkozott tanulók fülön az Új beiratkozás gombra kattintva be is tudja íratni az adott tanulót.
 
Milyen álláshelyeket célszerű létrehozni a rendszerben?
Válasz: Célszerű összesen csak három félét létrehozni, pedagógus, pedagógiai és nevelési munkát segítő és nem pedagógus (vagy technikai dolgozó) álláshelyet.
 
Nem tudok belépni a programba, azt a hibaüzenetet kapom, hogy a "Bejelentkezési azonosító blokkolva, a rendszergazda értesítést kapott!"
Válasz: Rosszul adta meg az azonosítót vagy pedig a jelszót. Ez adódhat azért, mert a CAPS Lock billentyű bekapcsolva van, vagy pedig azért, mert valamikor megváltoztatták a jelszót és most helytelen jelszóval próbálnak belépni. Az Ügyfélszolgálat munkatársai segítenek a probléma megoldásában (52/541-442). A CAPS Lock billentyűzet bekapcsolt állapota esetén a Taninform figyelmezteti a felhasználót a bejelentkező képernyőn.
 
Még nem használtuk a Taninformot, most szeretnék feltölteni az adatokkal. Van-e lehetőség, hogy ne egyenként vigyük fel ezeket?
Válasz: Igen, a programon belül az Import funkció (Oktatásszervezés/Import) használatával lehetőség van nagy mennyiségű adat felvitelére. Az import funkció leírása megtalálható a www.taninform.hu weboldal Letöltések menüjében.
 
 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13

 

Gyors belépés
OM azonosítóval:

OM azonosító:


Vagy válassza ki intézményét


(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt., 2003-2010. Minden jog fenntartva.